FONTOS TUDNIVALÓK

Mielőtt elindítaná a szavatossági és jótállási jogai érvényesítése érdekében tett lépéseket, mindenképpen ismernie kell az eljárás menetét.

Amennyiben az Ön által vásárolt lábbeli meghibásodott, úgy fáradjon vissza a kereskedőhöz, hogy mihamarabb érvényesíttesse jogait. Ezt megelőzően viszont érdemes a meghibásodás fajtáját és okát önállóan megvizsgálni. Ebben Önnek megpróbálunk a legteljesebb mértékben honlapunkkal segíteni.

Ha a feltárt hiba ( Ön szerint) visszavezethető gyártási vagy anyaghibára, úgy érdemes a termékkel visszafáradni a forgalmazóhoz (üzletbe).

Ekkor mindenképpen vetessen fel jegyzőkönyvet a reklamáció tárgyát illetően (pontosan rögzítsék a hiba leírásban a HIBÁT, rendezési módot pedig a megfelelő helyen).

Ha nem ért egyet a felkínált rendezési móddal, úgy azt indoklásban rögzíttesse!

Ha 12 hónapon belüli a vásárlás, úgy a kereskedő köteles a terméket szakmai vizsgálatra (szakvéleményeztetésre) küldeni saját költségén.

Ha a kereskedő által kiadott szakvéleménnyel nem ért egyet, úgy már Önnek kell ellenvéleményt beszerezni, illetve ha 12. hónapon túli a fogyasztási cikk, úgy a bizonyítási teher is Önt terheli a 24. hónap utolsó napjáig.

Vizsgáltassa be a lábbelit. Bizonyítsa, hogy a lábbeli hibája rejtett gyártási, illetve anyag eredetre vezethető vissza. VÁLASSZON MINKET!

A vizsgálat költsége, - ha bizonyítható a gyártási vagy anyaghiba - minden esetben a visszatérítendő tétel, tehát amit Ön kifizetett a vizsgálatra, azt hiánytalanul a kereskedő köteles visszafizetni, plusz a javítást, vagy a cserét – ha ez nem lehetséges – akkor a termék eredeti vételárát felvállalni.

Ha a kereskedő nem tesz eleget kötelezettségeinek, úgy fordulhat BÉKÉLTETŐ TESTÜLETHEZ.

FONTOS!

Az Ön érdeke mérlegelni a lehetőségeket és meghozni a megfelelő döntést. Mi segítjük a bizonyítási eljárást, pontos és független szakmai elemzést készítünk, amely kizárólag szakmai tényeket tartalmaz.